Nový Ford Transit Custom se začne vyrábět v roce 2023. Po jeho boku vznikne nástupce VW Transporter

Ford Tourneo Custom 2017

Ford přitom potvrdil, že nová generace Transitu Custom bude nově dostupná také ve formě čistě elektrického modelu. Ten doplní plug-in hybrid, mildhybrid a konvenční model s výhradně spalovacím motorem. Z hlediska pohonů půjde tedy o nejširší řadu v historii Transitu/Tournea Custom. Jedná se o součást plánu Fordu prodávat v Evropě do roku 2030 dvě třetiny dodávek s plug-in hybridním nebo čistě elektrickým pohonem. Stejné deriváty pak nabídne také nástupce VW Transporter, který v rámci aliance Fordu a Volkswagenu využije shodný technický základ jako nový Transit/Tourneo Custom.

„Nová generace Transitu Custom – včetně plně elektrických verzí – posílí Ford na pozici evropské značky užitkových vozidel číslo 1,“ říká Stuart Rowley, prezident evropské divize Fordu. Ford byl loni už šestým rokem v řadě největším prodejcem užitkových vozidel na starém kontinentu.

Továrna Ford Otosan otevřela v roce 2001, tři roky nato se stala globálním centrem pro výrobu Transitu Custom a velkého Transitu. V sousedském závodě ve stejném městě se pak vyrábí také malý Transit/Tourneo Courier.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *